Olen alkanut tehdä glittermaalauksia vuonna 2020. Kaikissa tauluissa keskipisteenä on glitterillä toteutettu kirjoitus tai symboli, joka kimaltelee kauniisti valon osuessa siihen. Pohjalla on usein paljon värejä, valumaa ja roiskeita joita toteuttaessa annan intuition viedä. Yleensä taulut ovat kanvaasipohjille tai vanerille koostettu käyttäen pääasiassa akryyli- ja vesivärejä sekä satunnaisia musteita ja tusseja ja leimasimia. Vanerille tehdyissä on yleensä glitteröintiä molemmin puolin.

Roso-lehti on tehnyt glittermaalauksistani artikkelin.

Osa glittermaalauksistani oli näytillä Leppävirran kunnankirjastossa tammikuussa 2022:


natamad, 2021

natamad-kyltti on tehty CNC-koneella opiskelujeni ohessa. Teksti on jyrsitty ohueen mdf-levyyn joka on sitten maalattu yleisesti käyttämilläni sekalaisilla maaleilla, lakattu lakalla ja vielä glitteröity. CNC-työskentely yhdistyy helposti jo harjoittamaani vektoripiirtelyyn, joten tämän tekniikan käyttö avaa uusia mahdollisuuksia glittermaalausten toteuttamiseen.


Pihtarihuora, 2021. Kaksipuolinen

Teoksessa on kaksi sanaa; loukkaavia nimityksiä jotka tarkoittavat yleensä toisistaan päinvastaisia asioita. Yhdistettynä ne ovat vielä kolmas loukkaava nimitys, jonka voi kuulla valitettavan usein. Yhdyssanan varsinainen merkitys on jäänyt minulle hieman mysteeriksi..


They/them, 2021

They/them on yleisimpiä eglannin kielisiä pronomineja esim muunsukupuolisten keskuudessa. Teoksessa on käytetty ei-binääristen pridelipun värejä pohjalla ja glitteröitynä löytyy tekstin lisäksi symboli joka merkitsee ei-binäärisyyttä.


FTNFTS,  2021, kaksipuolinen

Tämä oli mukana 2021 Kuopion Tissiflashmobissa jota olin myös mukana järjestämässä. Teoksessa on glitteröity tekstit "Free the nipple" ja toisella puolella "Fuck the system" enkä tehnyt sitä varsinaisesti Tissiflashmobia varten, mutta saman agendan puolesta kyllä. Nännien vapautuksesta ja tissiflashmobista voi lukea lisää TFM-sivustolta.


Läski, 2021, kaksipuolinen

Läski on halventava nimitys, mutta minulle henkilökohtaisesti myös positiivinen voimasana, kun käytän sitä itse itsestäni.


Anarkia, 2020

Tämä on ensimmäinen glittermaalaukseni. Olen aina rakastanut ja käyttänyt tätä anarkian tunnusta erinäisissä paikoissa ja sen merkitys mielessäni on yhdistynyt monenlaisiin asioihin. Pohjana on aina kuitenkin vapaus ja yhdenvertaisuus.


Frustraatio, 2020

Kaksiosainen teos syntyi turhautumisesta ja oli hyvin terapeuttista tehdä. Tämä on glittermaalauksista ehdoton suosikkini.


Mee töihin, 2021, kaksipuolinen

Teoksen on inspiroinut Huora-yhtyeen kappale Mel Gibjohn, jossa lauletaan:

"mee töihin, käyttäydy, maksa laskut, oot vapaa"


Haarat 1, 2021

MAD, 2021

Haarat 2, 2021


BLM, 2021

Teoksessa on musta nyrkki, jota käytetään usein Black Lives Matter-liikkeen yhteydessä. Teoksen ajatuksena on ilmaista tukea liikkeelle. En ole päässyt mukaan mielenosoituksiin, joita on järjestetty asian puolesta joten halusin osallistua tällaisella "kyltillä" joka muistuttaa katselijaa asiasta myös muina aikoina. Varsinkin Yhdysvalloissa rodullistetut ihmiset kohtaavat perusteetonta poliisiväkivaltaa yhä, vaikka tilanne on ollut tiedossa ja siitä on puhuttu vuosikausia. Arkipäivän rasismin ja rakenteellisen syrjinnän lisäksi jatkuva hengenvaara, jonka vuoksi joutuu pelkäämään niitä joiden tehtävä olisi suojella, on järkyttävää ja kohtuutonta.


Romanien lippu, 2021

Romanien syrjintä on niin yleistä ja hyväksyttyä, että siihen ei kiinnitetä juurikaan huomiota eikä sitä edes pidetä rasismina, mitä se todellisuudessa kuitenkin on. Romanit kokevat rakenteellista syrjintää esimerkiksi asunto- ja työmarkkinoilla ja kohtaavat rasismia arkisissa sosiaalisissa tilanteissa ja jopa kaupassa käydessään. Haluan ilmaista tukeani ja solidaarisuutta romaneille tällä pienellä eleelläni. Teos syntyi romanien kansallispäivänä ja siinä on kuvattuna romanien lippu, jossa punainen kärrynpyörä on glitteröity.