Paskoja autokuvia on vektoripiirrosten sarja, jossa nimenmukaisesti piirrän jälleen paskasti kuvia, tälläkertaa autoista.


Skrode-Paavo

Skrode-Paavo on ensimmäinen vektorina piirretty autokuva. Kyseessä on automaattivaihteinen mersu, jonka ostin kesällä 2021 vara-autoksi. Sittemmin Paavo olikin se auto, jolla ei voinut ajaa ja se päätyi romuttamolle. Paavo on saanut nimensä kuvaan liitetyn Paavo Pesusienen lihaksikkaan version mukaan; viestitin äidilleni whatsappissa, että auto on jollain tavalla skrodempi ajaa kuin Lenita (alempana) ja visualisoimaan sanojani laitoin mukaan kuvanmukaisen Paavo Pesusieni gifin. Paavo sai kuvaan kaksi eri versiota valumista. Tai oikeastaan kahdeksan, mutta vain kaksi päätyi tälle sivulle. Nämä värit olivat Instagram-seuraajieni mielestä parhaat.


Lenita

Lenitan kuva on piirretty Gimp-ohjelmalla ennen, kuin opin vektorigrafiikan salat. Lenita on ensimmäinen automaattivaihteinen autoni ja ostin sen 250€ hintaan. Halvasta hinnasta ja hieman heikosta kunnosta huolimatta Lenita on selvinnyt kanssani jo useasta katsastuksesta, mikä on enemmän kuin mikään auto ikinä. Rakastuin Lenitaan jo ensitapaamisella aivan valtavasti ja olenkin ottanut tämän piirtämäni kuvan tatuointina käsivarteeni. Lenitan konepellissä on edellisen omistajan aikana tullut lommo, täydellinen kauneus"virhe". Olen haaveillut maalaavani Lenitaan jotain kuviota, jota varten ostin pinkin spraymaalin, mutta en ole uskaltanut sittenkään. Tästä syystä kuvassa on kuitenkin pinkkejä valumia.


Mirkkuli

Ensimmäinen autoni, Mirkkuli. Kuva jälleen Gimp-ohjelmalla piirretty. Sain Mirkkulin lahjaksi isoäidiltäni ajokortin hankkimisen kunniaksi enkä ymmärtänyt ottaa autoon kaskovakuutusta, jota tulin katumaan syvästi. Mirkkulin kanssa ajoin nimittäin ulos moottoritieltä 1.1.2019 aamulla matkalla hammaslääkäripäivystykseen. Törmäsin lumipenkkaan, lensimme taivaalle ja pyörimme ympäriinsä ennen lopullista laskeutumista. Selvisin ilman näkyviä vammoja, mutta olen aika varma että kognitiiviset kykyni ovat heikentyneet onnettomuuden jälkeen. Auto meni säpäleiksi, pelottavin näky oli kattoon tullut v-kirjaimen muotoinen lommo joka ei ole ollut kaukana päähäni osumisesta. Hammassärkyni kyllä helpotti tuona päivänä, vaikken päivystysajalleni päässytkään. Siniset valumat kuvastavat kyyneleiltä, joita Mirkkuli ja minä itkemme teidemme traagisesti erottua.


Tilaustyönä tehdyt autokuvat:

Mersumiehen Volvo

Hyvä ystäväni, johon tutustuin opiskelujen alkaessa, hankki itselleen farmari-Volvon. Sitä ennen pohdittiin pitkään, voiko Mersusta vaihtaa Volvoon. Mutta ilmeisen tyytyväiseltä ystävä vaikuttaa. Enkä ihmettele; muutaman kerran tämän auton kyydissä istuneena tiedän, että se on erittäin mukava ja hyvin kulkee. Ja onhan se hyvännäköne!

Kultsu

Kultsun kultainen väri, pienet kolhut ja ikkunassa roikkuva pelipaita tekevät siitä minusta karismaattisen ja siten ajajansa näköisen (vaikkeivät kolhut kuulemma hänen toimestaan ole syntyneet). Tähän kuvaan en osannut valita vain yhtä valumaväriä, joten versioita on kolme. Valumiin kokeilin erilaisia efektejä ja ne mielestäni toimivat tässä kuvassa aivan hyvin, joskaan enää sen jälkeen en niitä ole saanut näyttämään yhtä hyvältä. Se onkin varmaan se Kultsun karisma, jonka vuoksi ne tässä toimivat.